Lako je reći kako je sve to počelo, davne 1991, sa prvim pacijentom  koji je došao sa neizdržljivim pečenjem pri mokrenju, za koji urolozi nisu našli razlog. Nekako se podesilo da je došao kod mene, popričasmo detaljno, videh šta je urađeno i šta nije, i setih se sasvim nove stvari u to vreme, infekcije hlamidijama. Tada se  nisu rutinski radile, u mojoj oblasti nije ih niko radio. Poslah ga da uradi bris, vratio se posle  dva dana, potvrđena dijagnoza, dadem mu terapiju i posle dva dana samo što mi stope ljubio nije...on kao nov.  Tako sam počela da radim novu oblast koja je uskoro postala moj "specijalitet". Dolazili ljudi odasvuda...i malo pomalo iskristalisalo se da je popriličan broj bolesnika imao dodatni problem: sterilitet. Nisu ga povezivali sa hlamidijama  niti ureaplazmom, drugaricom hlamidije koja ide s njom ruku pod ruku. Samo su znali da nemaju dece...polečim ih, i posle toga dobijemo dete...prvo, drugo..treće...čovek s početka priče dobije unuku tim putem...i malo pomalo počeše da mi stižu parovi odasvuda, pročulo se...i postavih simpatičan uslov lečenju: da je prva fotografija bebe moja. Uslov koji su svi rado ispunjavali. Kad je u albumu bilo 27 beba, zainteresuje se RTS, pošalju ekipu, reportaža kao puslica, gledana, ponavljana. Posle nje stiže mi pismo i u njemu se damica izvinjava što mi ranije nije poslala sliku, ali eto, nemam 27 nego 28 beba...
Posle počele da novine pišu, a sa svakim člankom stigne nekoliko parova. Jednog dana bila sam baš loše volje, idem na dežurstvo, a umorna, i nešto mi pade na pamet da imam 29 beba u albumu, pa zvockam sinu: "Eto, imam 29  beba, baš bi bilo lepo da ih je 30!"
"Baš si smešna", reče mi sin, "kad bi svi imali po 29 beba, gde bi nam bio kraj?".
Stignem na dežurstvo, a moja sestra kaže da polako uđem...mislim, težak slučaj...a iza vrata par koji nije imao decu 10 godina, drže prelepog dečaka i on mi lično pruža svoju sliku! Moja trideseta "beba"! Raspoloženje odmah maksimalno, javim sinu, a on će: "E, baš si smešna!"
Još neko vreme prođe, a draga osoba me zapita znam li slučajno nekoga ko se bavi infekcijama Ureaplazmom. "Znam namerno", odgovorih, i zakažem  pregled. Sada čekamo 38. bebu...Sve u albumu su veoma lepe bebe, biće i ova...neka je živa i zdrava!