Mlada Zagorka prodaje jaja na pijaci. Ostali prodaju jaje po 2 kn, ali ona po 10. Vreme prolazi, a ona nije prodala nijedno. Njeni joj govore: "Daj mala spusti cijenu ne buš nikad prodala!", a ona njima: "Bum sačekala, nigde se ne žurim".
Vreme se natmurilo kao da će kiša, njeni joj opet govore:"Daj spusti malo ...", a ona njima opet: "Bum čekala, nigdi se ne žurim".Svi su već digli ruke od nje, kad predveče prilazi joj jedan gospodin i reče:
"Treba mi 200 jaja ne pitam koliko koštaju, ali trebala bi da mi pomogneš da odnesem u moj stan", a ona njemu odgovara: "Nema problema, se nigdi ne žurim".
Unesoše oni jajca u stan, kad je gospodin upita: "Bi li sačekala da spremim neko jelo pa da zajedno jedemo, sigurno si gladna?", a ona njemu uobičajeno: "Bum sačekala, se nigdi ne žurim".
Pojeli su, kad opet će gospodin: "Bi li sačekala da nam kavicu skuham?", ona opet njemu : "Pak se nigde ne žurim".
Popili su oni kavu, kad će gospodin opet: "Bi li sa mnom u spavaću sobu, imam ti nešto lijepo pokazati, si u žurbi?", a ona njemu po tko zna koji put: "Pak se nigde ne žurim".
Obavili oni to... kad se Zagorka krene slatko smejati i veli: "Kaj buju se moji sutra na placu pojeli od muke, kada im bum pričala ...em sam prodala sva jajca po cijeni koju sam tražila, jela, pila i tri puta se 'kresnula' ''.
Gospodin, da je ispravi, veli: "Samo jednom smo se ...",
A ona opet ono njeno: "Bum sačekala, se nigde ne žurim!!!!".

jaja