[ Humor ] 12 Maj, 2010 10:00
Skupštinskog poslanika zove kum iz zavičaja da pita ima li posla za njegovog malog?!
-'De si kume, šta ima?
- Evo ništa kume, živi se, radi se, sve po malo. Kako si mi ti?
- Ja evo dobro, nego me ovaj moj mali brine. Znaš da mu škola nikad nije išla od ruke, uvek je vukao jedinice, ma ni tu srednju nije završio... Pa sam razmišljao dal' bre imaš tu neki poslić za njega u Vladi Srbije, da ne dangubi po ceo dan?
- Kako da nema, mora za kuma da ima, uvek! Zaposliću ga da mi bude pomoćnik, 3500 E plata, službeni auto, telefon, boli ga uvo.
- Jao kume, nemoj! Mnogo je to, šta će njemu toliki novac, pomahnitaće, znaš da je problematičan. Daj nešto razumnije...
-Dobro kume, razumem. Neka bude asistent moje sekretarice. Plata 1500? Nema kola al' dobiće dobar telefon, račun uvek plaćen, može i Ameriku da zove, šta ga briga!
- Nemoj da se ljutiš kume, ali i to je mnogo, nije ti on za tol'ke pare, skliznuće na neku stranputicu. Daj ako ima neki normalan posao za 200-300 evrića pa da mora malo da razmišlja i da se pomuči, ima li tako šta!?
- E ne može, kume, za to mu treba fakultet!...
skola
[ Moje priče ] 11 Maj, 2010 09:01
Ponekad čujemo neverovatnu priču, kojoj istinitost daje poseban šarm. Preneću vam ovu priču onako kako je meni preneta.

Sanja je volela i bila voljena u Sarajevu. Njena velika ljubav krunisana je brakom i dvoje mladih je živelo zajedno sa njegovom majkom u velikoj, bogatoj kući. Lepo su se slagale i poštovale dve žene, dva različita sveta i generacije. Kad se njen muž teško razboleo, život joj se srušio. Na samrti je zamolio Sanju da ne napušta njegovu majku. Dve su žene plakale na njegovom grobu, i dugo tešile jedna drugu. Ostale su zajedno da žive i Sanja se brinula o svojoj svekrvi.
Kao što već biva, vreme ublažava rane i često nam Bog pošalje drugu šansu za sreću. Tako je i Sanja upoznala čoveka iz Novog Sada koji ju je zavoleo svim srcem. Zavole i ona njega, ali odbi njegovu bračnu ponudu, jer ne može napustiti svekrvu. Novosađanin se nije lako predavao. Zatražio je da ga njena svekrva primi i porazgovarao je s njom. Predložio joj je da ubedi Sanju da se uda za njega, a on će zauzvrat nastaviti da brine o njoj i ona će živeti s njima. Šta sve čovek ne podnosi da bi došao do voljene! I bi tako, venčaše se njih dvoje i preseliše u Novi Sad, a svekrva ubrzo prodade kuću i dođe k njima. Dobiše decu koju je svekrva odnegovala i pazila kao svoje unuke. Ta je porodica tako složno živela da je stara gospođa posle nekog vremena promenila testament, ostavivši sve svojoj snaji. Kad se preselila u rajske predele, sahraniše je u Novom Sadu, da joj redovno polažu cveće na večnu kuću. porodica
Koji su zakoni slaganja i ljubavi ljudi? Rekla bih, samo ljubav. Kad volimo one s kojima živimo, sve je moguće i lako.
[ Slikopisi ] 10 Maj, 2010 10:40
Ranije nisam boravila u Sarajevu. Samo bih prošla kroz grad oko Miljacke i nastavila dalje. Znala sam da njemu najlepše pevaju, naprimer "Sarajevo, ljubavi moja", toplije nego ijednom drugom gradu, a kažu da mu se svako vraća ko u njemu  prenoći. Bila sam opterećena utiskom ranjenog grada posle svega što je prošao, ali kad su me pozvali na kongres u Sarajevu, nisam odolela. Utisci su sjajni. Kongres kvalitetan, imalo se šta čuti, pozvani gosti iz svih bivših bratskih republika koji su izneli svoja iskustva. Izuzetna gostoljubivost, pomešane različitosti koje samo donose novi kvalitet, trud da se tragovi rata manje vide. Baščaršija me se posebno dojmila, i prođoh je uzduž i popreko. Naravno da sam potražila čuveni restoran "Petica" (Ferhatović) gde mi je Saray preporučila da probam najbolje ćevape...bili su mmm njam Smile Mislila sam na nju dok sam uživala u neponovljivom ukusu, ali se nismo srele. Urmašice i tufahije su mi bile posebna želja, osladiti se propisno, i nisam im ostala dužna.

A posebno zadovoljstvo predstavljalo je natenane uživanje u pravoj kafi koju ovde ne zovu turska nego bosanska, serviranoj ovako.

Prelepa voditeljka Svečanog otvaranja kongresa reče da se Sarajevu svako vraća, a mnogi i ostaju. Vratiću se.
[ Humor ] 09 Maj, 2010 08:48
"Šta je bolan Haso, ma je l' istina da se hoćeš rastavit' od Fate?"
"Hoću moj Mujo i to što prije."
"Ama, koji je razlog, kakav je problem?"
"Prosmucala se, bolan, samo 'oda od kafane do kafane."
"Bezbel' pije?"
"Ma jok, traži mene."


Ide Mujo, vozi bicikl i sretne Hasu. Pita njega Haso:
"Otkud tebi, bolan Mujo, biciklo?"
"Od Fate, bolan."
"Otkud od Fate?"
"Pođemo ti Fata i ja u šumu i dođemo do jednog proplanka i tu ti svuče Fata halj`ne i baci na jednu stranu, a biciklo na drugu i reče mi:
"Uzmi, Mujo, šta ti drago!" I ja, bolan uz`o biciklo!"
"Pa jes` ba, šta će tebi Fatine halj`ne."


kafa
[ Humor ] 05 Maj, 2010 11:20


Posuđe koje nikada ne mora da se pere
Čašice od rakije - one se same od sebe dezinfikuju pri upotrebi.

Šta si prosuo?
Pitanje koje žena postavi mužu kada ga vidi da je samoinicijativno uzeo usisivač u ruke.

Srpska psihologija
Sve srećne porodice liče jedna na drugu, ali svaka srećna porodica pravi ajvar na svoj način.

Srpski feng shui
-Svi mora da operu ruke pre ulaska u kuću a posle posete groblju, ali ne iz higijenskih razloga.
-Posle istog tog groblja se ne ide u posetu kod male bebe.
-Ne sedi se pored otvorenog prozora dok grmi da grom ne udje kroz prozor.
-Ne preskači nekoga dok se izvalio u dnevnoj sobi jer neće da poraste.
-Ne šeta se kroz kuću sa jednom bosom a drugom obuvenom čarapom, nećeš moći da se udaš/oženiš.
-Ako ukrstite ruke sa drugima dok se pozdravljaju, neko će da se uda/oženi što mu dodlje kao protivmera ovome iznad.
-Ako imaš manji palac na nozi od onog prsta do njega (kako li se zovu nožni prsti nemam pojma) žena ima da te maklja u braku, u smislu batina.
I naravno, nešto što nema nikakve veze sa feng šuijem (kao da ovo iznad ima)-da komšiji crkne krava, pa onda i meni, pa da vidim od koga će onda komšija da kupuje mleko!!!

Ultimate Survival : Serbia
Pokušaj da se preživi sa 20.000 dinara mesečno.

Ciroza jetre
Teška bolest koja se dobija ako se pretera sa željama za zdrav žiivot!
-Aj živeli!
-Uzdravlje!