[ Lepota ] 30 Decembar, 2008 16:15

Zaboravimo da godina i nije bila baš neka. Nekome majka, drugome maćeha, u proseku osrednja, donela nekome prijatelje, drugare, drugome odnela sve što je imao,  trećem donela mnogo više lepog nego što je očekivao. Bila mi je i veoma mučna godina, teška, preteška, muke su se završile i sada nas u kući ima jedan manje, a preostali pokušavaju da se srede. Izgubila sam sjajnu prijateljicu, koja me i dovela na blog. Sin diplomirao, lepo se zaposlio. Dobila sam snajku, veliko bogatstvo u kući. Drugi sin mi takođe pričinjava podosta radosti. U ovoj šašavoj godini sam otkrila blog, stekla sestru, nove prijatelje dodala dragocenoj družini svojih prijatelja, ponovo počela da pišem, objavljene mi dve pesme, ima i još dobrih događanja, pa ću ipak pisati pozitivan saldo. A sada bih želela svim pozitivnim ljudima na blog.rs da poželim zdravlje, sreću i ljubav u Novoj 2009. godini, ispunjenje velikih i malih, izrečenih i neizrečenih želja!

[ Humor ] 29 Decembar, 2008 08:42

Ide nova godina, neke raduje, neke nervira. Ali svako ima neke želje, očekivanja, nadanja. Neki pišu Deda Mrazu, pa bih pokušala da ih upozorim da paze šta traže. Može se desiti i da se ostvari!

(Vaš sin mi je pisao da želi malog brata)

[ Humor ] 27 Decembar, 2008 08:30

Kako se približavamo prazničnom vremenu, izuzetno je važno podsetiti se pravila brojanja kalorija:
1.Ako nešto pojedeš, a da te niko ne vidi, to nema kalorija.
2.Ako popiješ dijetalnu koka kolu i uz to poklopaš celu čokoladu, kalorije iz čokolade tada uništi dijetalna koka kola.
3.Ako jedeš sa drugima, broje se samo one kalorije koje si više pojeo od ostalih.
4.Hrani koja se konzumira iz zdravstvenih razloga, kao npr. torte, čokolada, pivo, vino, rakija se NIKADA ne broje kalorije.
5.Što više se trudiš ugojiti ljude koji su svakodnevno oko tebe, tim mršavije ćeš ti izgledati!
6.Hrana koja se konzumira kao deo zabave (kokice, čips, štapići, kiki riki, čokolada, keks, bombone), npr. dok gledamo film ili slušamo muziku, ne sadrže nikakve kalorije, jer se ne konzumira kao prehrambena vrednost, već kao deo zabave.
7.Sve što se poliže sa kašičica, noževa, lonaca i posuda prilikom pripreme hrane, ne sadrži nikakve kalorije, jer je deo pripreme hrane.
8.Hrana iste boje sadrži i istu količinu kalorija (npr. paradajz i marmelada od jagoda, šampinjoni i bela čokolada).

A sada nešto na temu poklona:
Prodavačica na pijaci viče:
-Černobiljske jabuke, černobiljske jabuke!
Prilazi joj čovjek i pita je:
-Da li si ženo luda, što spominješ černobiljske, ko će ti kupiti jabuke?

-Aaa, kupuju, kupuju, neko za zeta, neko za svekrvu, neko za snaju, kupuju, kupuju..

[ Moje priče ] 25 Decembar, 2008 07:40

Mamina jelka za mene beše najlepša. Nije bila raskošna jelka kao sa čestitki ili reklama, nego skromna, ali sa ljubavlju ukrašena nežnim staklenim kuglama i svilenim bombonama (koje sam nerado ostavljala nepojedene). Kugle je mama pažljivo čuvala od godine do godine, sakrivene od svake mogućnosti da se oštete, i onda iznosila njihovu nežnu lepotu na svetlost dana i pred zadivljene dečje oči. Tako je meni Nova Godina = ukrašena jelka,  i ako jelke nema u kući, kao da praznik ne postoji. Nije mi bitan doček, ni glamurozna oprema, ni pesma na uvce da bih osetila Novu Godinu. Samo jelka mora da se presijava u uglu, sa najlepšom kuglom u centru, i ispod nje da su poređani pokloni za najdraže.
Srećni vam praznici, dragi moji! Uzmite svoje poklone!

[ Moje pesme ] 23 Decembar, 2008 11:09

U mome srcu
duboko
još dublje
sakrih tebe.
Niko te tamo
nikada
osim mene
naći neće.
Ni ti
kad bi svratio
ne bi sebe
tamo osetio.

1 2 3 4 5  Sledeći»