[ Recepti
]
04 Jun, 2009 10:12
Danas nam dolaze gosti na ručak. Hteli bismo nešto jednostavno, lako, brzo, ukusno, a da ne može da omane. Već smo uzeli dobro crno vino, "Vranac", "Aleksandrija" ili "Postup", spremili gibanicu kao predjelo, londonere kao kolač, i između je sasvim pogodno smestiti
Meso u saftu
Uzeti 800 g svinjskog ili junećeg buta, iseći na manje šnicle, propržiti na ulju i složiti polovinu u vatrostalnu posudu. Posuti vegetom, biberom, seckanim peršunom, seckanim belim lukom i premazati smesom pola pavlake (100g) sa kašikom brašna. Preko staviti ostalo proprženo meso i posuti vegetom, biberom, seckanim peršunom, seckanim belim lukom, pa premazati smesom pola pavlake sa kašikom brašna. Naliti sve supom da ogrezne, pokriti poklopcem vatrostalne posude, staviti u rernu zagrejanu na 220’ i peći 90 minuta.
Servirati toplo sa pire krompirom i zelenom salatom.

Meso u saftu
Uzeti 800 g svinjskog ili junećeg buta, iseći na manje šnicle, propržiti na ulju i složiti polovinu u vatrostalnu posudu. Posuti vegetom, biberom, seckanim peršunom, seckanim belim lukom i premazati smesom pola pavlake (100g) sa kašikom brašna. Preko staviti ostalo proprženo meso i posuti vegetom, biberom, seckanim peršunom, seckanim belim lukom, pa premazati smesom pola pavlake sa kašikom brašna. Naliti sve supom da ogrezne, pokriti poklopcem vatrostalne posude, staviti u rernu zagrejanu na 220’ i peći 90 minuta.
Servirati toplo sa pire krompirom i zelenom salatom.

04/06/2009, 10:53
sjajno, znači danas imam slobodan dan! hvala.
Prijatno!**
04/06/2009, 11:03
Seko, malo da te odmorim u kuvanju, ali nemoj da odmaraš u poeziji, fotografisanju i svemu drugome što tako lepo radiš. Jedino baš ne moraš baš da voziš danas!
04/06/2009, 11:30
Е сад дефинитивно одох на клопу
Одлично је поздрав
04/06/2009, 11:34
Krilaandjela, prijatno ti! Javi kada da spremim ovo uživo!
04/06/2009, 11:40
Hvala za rucak.Pozdrav.
04/06/2009, 11:46
Sjajna ideja za rucak. SJAJNA! Poz.
04/06/2009, 12:22
Jovane, molim, molim :)
Pozdrav i tebi
04/06/2009, 12:23
Nesanice, krajnje je jednostavno, a zubi jedva da trebaju, toliko meso bude mekano kad se spremi na ovaj način.
04/06/2009, 12:24
Idealan recept za mene koja ne volim kuhinju....:)
04/06/2009, 12:28
Baš tako, Casper, brzo se sprema i od trena kad staviš u rernu, možeš da radiš pametnije stvari...ne može da omane.
04/06/2009, 14:41
odlicno izgleda, a jos ako podize raspolozenje, navalimo... ;)
04/06/2009, 16:26
Sto bi rekla domacica. Prijatno!
04/06/2009, 17:09
Eeeeeeeeeee...što ja nisam te sreće da mi neko kuva:)
Ništa nisam stavila u usta (jesam dve kafe) od sinoć:)))
04/06/2009, 17:10
Ne omašim da budem 13 komentar, ni slučajno...ima da čekam drugi put:)))
04/06/2009, 18:52
Ја већ ручала. Сад би могао десерт, ако није проблем, хе, хе...
04/06/2009, 19:13
Gibanica ej. Ma može i poslije mesa u saftu i poslije londonera.
Za nju uvijek imam mjesto.
pozdrav
04/06/2009, 20:16
Uh...jel moze i za veceru ?
Mada ne znam gde , ali...
Pozzic :))
05/06/2009, 09:08
Smile, garantovano podiže raspoloženje ako si gladan, a inače znaš verovatno koja namirnica podiže raspoloženje uvek? Čokolada. Zbog sadržaja feniletilamina.
05/06/2009, 09:09
Talas, prijatno i tebi, izvoli!
05/06/2009, 09:10
anam, ja kuvam svakodnevno, kažu, doooobro!
05/06/2009, 09:11
Pričalice, dogovoreno sledeći recept biće desert!
05/06/2009, 09:12
Mandrače, kad sam posle dalmatinske kuhinje počela da uičim srpsku, prvo sam naučila gibanicu. Baš je i ja volim.
05/06/2009, 09:13
Jelence, može i za večeru, a gde, lako ćemo rešiti, javi mi se!
14/08/2010, 22:51
blog blog blog.