[ Humor ] 18 Februar, 2010 09:13
U nekom kafiću zanosna gospođica izlazi iz toaleta i seda za šank...Nagne se ka barmenu i namigne mu. On odmah priđe, a ona ispruži ruku i dotakne mu nežno bradu te počne da mu provlači prste kroz kosu i šapuće:
- Gospodine, da li ste vi vlasnik ovog bara?
- Nisam, gospođice, drhtavim glasom odgovara barmen i dodaje - ali, mogu preneti vašu poruku vlasniku.
Devojka prelazi kažiprstom preko barmenovih usana raširivši ih lagano, polaaako, skroz polako, te vešto stavi kažiprst između njegovih usana i počne se poigravati. Uzbuđeni barmen nekako promrmlja:
- Šta da kažem gazdi? Da dođe?
- Ma ne, kažite mu da u WC-u nema ni papira, ni sapuna, ni peškira...


lepotica
[ Moje priče ] 17 Februar, 2010 10:00
Meni su tako ispričali, pa ću i ja vama.
Pre podosta godina Tito je nemerljivo mnogo značio za Jugoslaviju i njegov rođendan je obeležavan Štafetom mladosti. Svoj 88. rođendan nije proslavio, umro je tri nedelje pre njega. Donosili su tada na sahranu 88 cvetova, i posle su mnoge manifestacije obeležavane sa "88 ruža za Tita".  
U to vreme u jednoj ohridskoj školi maturirala je generacija omiljene nastavnice Marije. Poznata kao stroga i pravedna profesorka i sjajan čovek, koja je umela i da nauči i da vaspita mlade,  uživala je veliki ugled. Tom prigodom, kad se profesorima kaže kako ćemo (i da li ćemo) ih pamtiti, maturanti su joj doneli aranžman od 99 ruža. Zapanjenoj i oduševljenoj Mariji đaci su objasnili:

"Profesorko, Vi nama mnogo značite. Za Tita 88 ruža, za Vas 99!"

ruze
[ Slikopisi ] 16 Februar, 2010 10:42

Zimi putovanja nisu tako lepa kao leti, ali nekad se i to mora.

ohrid

Ako u svemu umete da vidite lepotu, videćete je!

ohrid 1

A još i kad je zaista lepo...i kad su povodi lepi...živeli!

zdravica

[ Moje priče ] 11 Februar, 2010 09:07

Neka prošla vremena. Mesto u Slavoniji, sprema se svadba. Moja baka je glavni majstor za kolače koju svi zovu da im mesi za svadbe. Idu joj od ruke, kao nikome. Njene ruke vajaju najlepše oblike, njeni su kolači najmekši, bolan da ih jede. I mesi baka, valov se kolačima puni. Brojna deca pomažu ili ne pomažu, ali vire kad mogu, dokle je stigla, hoće li biti nešto i za njih. Moj tata je najmanji, puca od zdravlja, medeni deran čiji osmeh leči. Viri kad ga niko ne vidi.
Završi baka posao, valov sa kolačima na sigurno, dok ga ne preda svadbarima. Poradi nešto i po svojoj kući, završi ono, završi ovo. Kad iznebuha, mališan se previja od bolova, stomačić otekao. Šta li se desilo, koja li ga gadna boljka ščepala tako? Sabrali se savetnici, kola se uprežu, dete da voze kod doktora. Svi uznemireni, uplašeni. Pred  polazak baka virne u sobu gde je ostavila valov s kolačima, dajući uputstva onima koji će ga odneti poručiocima.
U valovu poveliko udubljenje, mnogo kolača pojedeno.
Razjasni se neobično tatino oboljenje.

kolaci

Po ideji domacice, postavljam domaći zadatak: napisati post sa iskustvima na  gornju temu!

[ Humor ] 10 Februar, 2010 09:31

Stigao patrijarh Pavle u raj.
Sutradan, za doručak: hleb i marmelada.
Za ručak: hleb i marmelada.
Za večeru: hleb i marmelada.

Ujutro, sretne ga Bog i pita kako mu je.
Pavle odgovori da je sve lepo, ali zašto za doručak, ručak i večeru - hleb i marmelada.
Bog na to odgovori: Šta si ti mislio, da ću da kuvam samo za nas dvojicu?!