[ Humor ] 09 Jun, 2009 07:04


Apsolutno neatraktivna žena, grubih crta lica, uz to nervozna ulazi u robnu kuću s dvoje dece za sobom stalno se derući na decu. Čovek na ulazu je upita:
"Dobro jutro, gospođo, imate krasnu decu. Da li su to blizanci?"
A debela, ružna žena prestade da viče, podigne nos i odgovori:
"Naravno da nisu. Stariji ima devet, a mlađi sedam godina. Zašto misliš da su blizanci? Zar izgledaju isto, budalo?
"Ne, nikako, samo ne mogu verovati da je neko s Vama spav'o dva puta!"


-----------------------------------------------------------------------

Pita Ciga Ciganku: "Mileva, 'ajd' da se ...?!
"Može, al` da platš.
"Nemam para, Mileva, majke mi, al` ću ti dam mobilni."
"Dobro, 'ajde."
I tako se oni ... i tek će ti Mileva:"Daj mobilni?!"
"Piši: 063...
...

-----------------------------------------------------------------------
Dođe narkoman kod doktora:"Doktore, imam dve vesti, jednu lošu, a drugu dobru. Dobra je da sam ostavio drogu."
"Pa to je sjajno! A koja je loša vest?"
"Ne znam gde sam je ostavio."

----------------------------------------------------------------------
Šta radiš kada te jure avion, tenk i svemirski brod?
Kažeš Cigi da zaustavi ringišpil.

-----------------------------------------------------------------------

Kaže Ciga:"Deco, posle dva meseca, danas menjate gaće!".
Deca se oduševe:"Tooo!!!"
A Ciga će:"Ti s njim, ti s njim, a ti s njim. "

----------------------------------------------------------------------

Dođe inspektor u policijsku stanicu, pokaže policajcima trešnju i pita ih:
- Šta je ovo?
Svi ćute, niko ne zna. Inspektor im objasni da je to trešnja.
Onda izvadi dve trešnje i upita ih šta je to, a oni opet ćute. Objasni im on i da su to dve trešnje.
Kaže on ponovo:
- Evo najlakšeg pitanja za sve vas: koja to životinja vuče konjska kola?
Svi opet ćute, samo jedan policajac kaže:
- Da nisu tri trešnje?

[ Moje priče ] 07 Jun, 2009 19:37
Volite li entuzijaste? Ja obožavam, kad rade prave stvari svim srcem. Jedan takav, Miodrag Jendrišek,  priredio je danas prepodne za pamćenje brojnim posetiocima dvorane "Doma sindikata"  u Beogradu. Već nekoliko godina jednom ili dvaput godišnje on priredi plesnopedagoški performans, obradi jednu temu kroz kvalitetne i visokopedagoške tekstove, njegovi glumci iz Plesnog pozorištanca "Princ" to odglume, a između svake tačke deca plešu. Kako je to ove nedelje izgledalo? Tema:Teslin put, put kojim se ređe ide. Način? Kroz fenomenalne tekstove i 21 ples prikazan je životni put Nikole Tesle, od detinjstva u Smiljanu do duboke starosti u Njujorku, način razmišljanja dečaka pa naučnika koji ide znatno ispred svog vremena, njegove životne radosti i probleme. U dve predstave učestvovalo je oko 600 dece iz beogradskih obdaništa, od 3-6 godina, za koje je uspeh bio samo da se ne pogube po bini i ne rasplaču, a kamoli da otplešu neki ples: engleski valcer, rumbu, tango, fokstrot, pasodoble, kaubojsku polku pa i kolo, ukupno 21 ples. Na kraju svi glumci iziđoše s autorom da se poklone, uz zajedničku poruku: I Bog Teslu stvori "Neka svetlo bude!", brazdu on zaori, zvezdanu, za ljude, dok rod ljudski-živi Tesla, i vizije, dela, gesla. Hvala, doviđenja, do sledeće bajke - igrajte se s decom, očevi i majke!
[ Lepota ] 07 Jun, 2009 07:03
Ništa što nije sada nije život.
Milord55, 31.5.2008.


"Ništa na svetu ne donosi toliku sreću kao sanjarenje."
(Ogist Roden, francuski skulptor,1840–1917.)

Na grobu anglikanskog biskupa u kriptama Vestminsterske opatije bile su ispisane ove reči:
"Dok sam bio mlad i beskrajno maštovit, sanjao sam o tome da promenim svet. Kada sam odrastao i postao mudriji, otkrio sam da se svet neće promeniti, pa sam donekle suzio svoj vidik i odlučio da promenim samo svoju zemlju. Ali, i to je, izgleda, bilo neizvodljivo. Kada sam ušao u godine duboke starosti, u poslednjem beznadežnom pokušaju, odlučio sam da promenim samo svoju porodicu, one koji su mi bili najbliži. Ali, gle, nisam uspeo da promenim bilo koga od njih. I sada, dok ležim na samrtnoj postelji, odjednom shvatam: Da sam samo sebe najpre izmenio, onda bih promenio i svoju porodicu. Njihova inspiracija i ohrabrenje pomogli bi mi da poboljšam svoju zemlju, a, ko zna, možda i čitav svet."


[ Humor ] 06 Jun, 2009 07:27

Saznaju novinari kako jedna baba na nekoj planini ima mnogo ovaca i sama ih čuva. Jedan od njih je nekako pronađe, sedi baba na stolici i prede, a ispred nje po livadi pase mnoštvo ovaca.
- Bako, koliko imaš ovaca ?
- Kojih, crnih ili belih? - pita baba.
- Pa, naprimer belih?
- Hiljadu.
- A crnih ?
- Isto, - mrzovoljno će baba.
- A koliko jedna ovca daje vune ?
- Koja, crna ili bela ?
- Pa, naprimer, bela ?
- Dve kile godišnje.
- A crna ?
- Isto.
- A koliko se mesa dobije od jedne ovce ?
- Koje, crne ili bele ?
- Naprimer, crne ?
- Dva'es pet kila.
- A od bele ?
- Isto.
Novinar već iznerviran, pukao mu film, pa vikne na babu:
- Pa, dobro, bre, baba, kakva je razlika izmeðu crnih i belih, kad me stalno pitaš: crne ili bele, a na kraju sve isto !?
- Eeee, crne su moje !!!
- A bele ?
- Isto.Pita učiteljica u školi ko je napisao "Na Drini ćuprija" i prozove Pericu. Perica će na to: "Nisam ja, majke mi"
Učiteljica pukne i odvede ga direktoru i kaže: "Ma zamislite, ja pitam ko je napisao "Na Drini ćuprija", a on mi na to kaže "Nisam ja majke mi"!
Na to će direktor: "Pa možda mali i nije".
Učiteljica pusti urlik, uhvati Pericu za uši i izvodeći ga iz škole sretnu policajca te mu se odmah požali:
"Ma zamislite, ja pitam ko je napisao "Na Drini ćuprija", a on mi na to kaže "Nisam ja majke mi"! Odvedem ga direktoru koji mi kaže "Pa možda mali i nije".
Policajac je zbunjeno pogleda i onda kaže: "Pa dobro gospođo, na koga vi sumnjate?".

Ulazi Perica u apoteku i već sa vrata vikne:
-Imate li kondome?
-Ne viči, mali! Stani u red i pričekaj! - prekori ga apotekarka, a kad je došao na red, pouči ga:
-Mali, kao prvo: nije lepo to glasno govoriti; kao drugo: to nije za malu decu, i kao treće: koji ti broj treba?
Istim poučnim tonom Perica joj odgovori:
-Kao prvo: nas su u školi učili da govorimo jasno i glasno; kao drugo: ne treba mi to za decu nego protiv dece, i kao treće: sestri trebaju svi brojevi, jer ide na matursko!

[ Generalna ] 05 Jun, 2009 09:30
Danas ponavljam male astrološke napomene koje sam dala na početku svog blogovanja. Reći ću ukratko ono lepo što znam o 12 znakova  Zodijaka. Dogovor da preskočim sve loše, jer to nije tema današnjeg posta, a neće biti ni budućih. Matematički, znak je nekih 25 % karaktera, podznak sledećih 25%, a lični raspored planeta
daje 50% boje svakom karakteru. Sledi ono najlepše za vaših 25%!
Jarac: Muškarac ima najlepši, najzavodljiviji pogled (dokaz su Kevin Kostner i Mek Gibson), stabilan  je i pouzdan, a dama uz te osobine još i izgleda mnogo mlađa nego što jeste – na čemu joj svi zavide.
Vodolija: Brzo misli i radi, uvek u letu, nema vremena  za  sitnice. Od svih životnih uloga najbolje se snalazi kao  prijatelj.
Riba: I muškarac (kao Brus Vilis) i dama su šarmantni, senzibilni, senzualni, romantični, sa darom za sve umetnosti. Ako vam je  suparnica žena riba, odstupite, jer ona pobeđuje u svim pitanjima srca!
Ovan: Prodoran, uvek napred, najbolji udvarač koji  će vam  skinuti sve zvezde s neba. Dama u znaku ovna  može i ume sve sama, sada i odmah.
Bik: Šarmer koji uvek ume da zaradi, veselo mnogo  potroši i pored toga uvek mnogo ima. Dama koja  želi pouzdanog  partnera koji će joj dati materijalnu sigurnost, bira bika. A dama bik ima uvek pune zalihe svega, stabilna, čvrsto na zemlji, šarmantna (primer je Odri Hepbern).
Blizanci: Maštoviti, veseli, druželjubivi, srećkovići, centar su svih veselih dešavanja. To što vam se čini da uvek kasne, nije tačno, njih su uvek drugi zadržali. Ko želi da ima pet raznih žena u jednoj, oženiće ženu  blizanca. Koja želi više talentovanih muškaraca u jednom, udaje se za blizanca.
Rak: Najbolja supruga, majka i kuvarica je račica. Najnežniji  muž i otac je rak. Veoma osetljivi, emotivni, senzibilni, poželjni…
Lav: Voli sjaj, glamur, događanja, rođeni je vođa, nikad mu ništa nije teško. Muškarac lav uvek je okružen sa više lavica, nije naročito veran, a lavica požrtvovano čini sve da njena porodica  i prijatelji dobiju samo ono najbolje.
Devica: Pedantna, pouzdana, stabilna, osnova je svakog  dobro urađenog posla. Iako je s obe noge čvrsto na zemlji, romantična je i uvek pamti lepe uspomene, naprimer prvu ljubav. Jedan od lepših primera je Kianu Rivz.
Vaga: Njeni zakoni su sklad, lepota i pravda. Sporo se odlučuje jer nijedan sud neće izreći niti korak napraviti dok ne odmeri sigurno da li je ispravan. Gospodo, kada se okrenete za damom kojoj sjajno stoje pantalone,pitajte  je da li je vaga! Ona sve najlepše nosi i ume da odabere prave kombinacije.
Škorpija: Takvih ljubavnika nema u Zodijaku! Kraljevi i kraljice seksa, najjače veze imaju kad se sastave dve škorpije. Svi su im otvorena knjiga, a oni sami svima ostaju tajna. Lepa škorpija je Džodi Foster.
Strelac: Najrazumniji od svih vatrenih znakova, spadaju u srećkoviće kojima uglavnom sve lako ide od ruke.