[ Ples ] 12 Decembar, 2010 08:45
Baš me zanima koliko vas je ikada bilo, bar na kraće vreme, u plesnoj školi! Nije to ništa  teško. Treba samo voleti...a mnogi i zavole, iako se prvo opiru :). Ples je sport u kojem su muškarci najmuževniji, a dame najženstvenije. Uverite se!
Svaki čas počinje osnovnim korakom iz, naprimer, rumbe.
osnovni korak
Onda se valja oprobati u paru
ples u paru
Neki zabušavaju, neki igraju zdušno
zabusavanje
Najlepše je u valceru, ali, naravno, to je stvar ukusa...
valcer
Neki baš znaju kako oboriti devojku...u plesu, naravno
obaranje
Na prvoj plesnoj žurci valja isprobati stečena znanja
plesna zurka
Bluz je jednostavan i efektan ples
bluz
Ovaj par se neko vreme uspešno takmičio...
takmicarski par
Efektne figure se mogu izvesti svuda, na balu, igranci...
bal
Ko se javlja za ples?

(photos by sanjarenja56)
[ Ples ] 09 Decembar, 2010 09:02

Malo je prilika za pravi ples, malo je balova na kojima se može uživati u plesu kao u istinskom zadovoljstvu.Takve prilike ne propuštam, o, ne. Počelo je da se šapuće o novom balu, pa je vreme da se prisetim prethodnih.
Prolećni bal 2007
bal 2007
Tadašnji svetski prvaci u standardu Paolo Bosco i Silvia Piton
Bosco Piton
Plesna kravata koja je tada poneta
kravata
Letnji bal 2008
Olimp 2008
Prolećni bal 2009
Bal 2009
Letnji bal 2009
Olimp 2009
Prolećni bal 2010
Bal 2010
Tadašnji svetski prvaci u standardu Dušan Dragović i Ekaterina Romaškina
Romaskina Dragovic
Letnji bal 2010

Olimp 2010

Jedva čekam sledeći bal...a vi?
(photos by sanjarenja56)

[ Ples ] 03 Jul, 2010 12:11

Leto nikako da dođe. Sve se nešto premišlja, hoće pa neće. Plesni doček leta na sportskom centru Olimp u Beogradu odgađan je zbog loše vremenske prognoze ,dok konačno meteorolozi nisu dali zeleno svetlo. Brže bolje plesači i sportisti požuriše da preteknu dodole i kišu i objasne letu da je stiglo. Već tradicionalnu manifestaciju "Beograd dočekuje leto na Olimpu", koju organizuje plesna škola "Natalija i Ivica" u saradnji sa zvezdarskim vlastima i drugim plesnim školama, otvorili su skakači u vodu, grupa sinhronih plivača i ritmičke gimnastičarke, a nastavile: plesna formacija "Natalija i Ivica", prelep mali plesni par i najbolji plesači škole "Aurora", čak je i "Kolo"  pokazalo cigansku igru. Glavni gosti svih ovih godina na letnjem balu su plesači koji su sa uživanjem pokazali šta znaju iz rumbe, ča-ča-ča, sambe, salse, bečkog i engleskog valcera, fokstrota, džajva, roka i bluza. A znaju mnogo...Nakon ove divne večeri nadajmo se da će leto konačno shvatiti da je stiglo...

 ( photo by sanjarenja56)

[ Ples ] 11 April, 2010 09:25

Plesna škola "Natalija i Ivica" , jedna  od nastarijih u Beogradu, navršila je danas 24 godine. Vodi je doajen plesa Ivica Došenović (sa suprugom Tanjom), entuzijasta neviđenih razmera koji je sebi postavio zadatak da plesom zarazi Beograd, a i šire. Nije mu dovoljan ples, obožava da organizuje prave balove, kao u Beču, kao na dvorovima starog Beograda, i 10.4.2010. organizovao je svoj 41. Veliki prolećni bal u kristalnoj dvorani Doma vojske (sada se zove Medija centar "Odbrana"). Glavni  učesnici programa bili su plesači sa svojim plesnim partnerima, a u tome su im pomogla tri orkestra (balski orkestar "Mambo stars", balski orkestar Petra Gojkovića iz Pariza s francuskom šansonjerkom Laure Prechac i "Svilen konac"),

prvaci sveta u standardnim plesovima

nacionalni ansambl "Kolo"

i najbolji plesni parovi Srbije,

a šlag na torti bila je plesna formacija škole.

Poneko je imao šansu i da pleše sa šampionkom sveta!

Neki od blogera imali su svoj premijerni nastup na ovom balu, molim aplauz za njih! Drugi ovaj bal svake godine smatraju nečim što se nikako ne propušta. Ako ste prespavali  TV izveštaje, pokušajte dobiti neki utisak na osnovu fotografija s lica mesta.

 (photo by sanjarenja56)
[ Ples ] 06 Septembar, 2009 09:26

Polako prolazi leto u kome smo skupljali utiske na moru, planini, salašu, selu...sastavljali se, odmarali, reparirali, pronalazili sebe. A kad leto počne mahati maramicom pozdrava, svakog septembra plesne škole širom otvore vrata, prvo starim polaznicima, da nastave gde su stali, a zatim novima, da se tek zapute u tu zemlju čuda i nađu zadovoljstvo u igri. Jeste li spremni? Počinju valceri, fokstroti, bluzevi, rok, džajv, tango, ča ča ča, rumba, samba, salsa, sirtaki, i još poneki ples za telo i dušu. Ko još nije skupio hrabrost da počne? Ko nikad nije poželeo da pleše? Ko oduvek želi? Počinje plesna anketa.

Olimp Skola

(photo by sanjarenja56)