[ Knjiga Blogograda ] 29 Oktobar, 2011 17:21

Putovanje ulicama Blogograda predložio  je dežurni čarobnjak ovog bloga mandrak72. Reakcije blogera bile su pozitivne, pa smo Šuky i ja razmislili može li se to realizovati. Ako on besplatno i dobrovoljno preuzme sakupljanje radova i dizajn, što je najteži i naskuplji deo posla,  onda se može izvesti. Ako posle toga uspemo zajedno da uradimo korekcije i ispravke, što nije mali posao, može ličiti na nešto. Lektorku imamo, ali nemamo vreme, jer je većina želela da knjigu ima do Nove godine. Radovi pristižu sporo, okrnjeno, sa više ispravki od strane svakog blogera, pa je to uzelo više vremena nego što smo predvideli. Kad sam čak i ja, koja imam iskustva u pravljenju knjige, slala radove 4 puta, umesto jednom i tačka - šta da očekujem od neiskusnih? Bojim se da će Šukiju pući film. Zato molim da u ovoj fazi svi budu maksimalno ekspeditivni, da preostali pošalju  radove po uputstvima datim na Šukijevom blogu,  sa svime što je navedeno: naziv vaše ulice u Blogogradu (vašeg dela knjige), radovi, podaci o autoru i fotografija, te da zvockaju što manje, da bi  dizajner bio maksimalno skoncentrisan i u svom  oskudnom slobodnom vremenu uradio knjigu.
http://suky.blog.rs/blog/suky/generalna/2011/10/26/knjiga-zavrsni-radovi
http://suky.blog.rs/blog/suky/generalna/2011/10/27/blogograd-knjiga-izgled

Na svom blogu stepski vuk je dao potrebne detalje za uplatu učešća od 4000 din.
http://stepskivuk.blog.rs/blog/stepskivuk/generalna/2011/10/28/ulicama-blogograda#comments
Dileme oko važnih detalja date su kod marcotespi na
http://marcotespi.blog.rs/blog/marcotespi/generalna/2011/10/28/knjiga-i-oko-nje...
Kad Šuky završi dizajn, zajedno ispravke i ja uradim recenziju,  knjiga se štampa u jednom primerku A5 i nosi u Skerlićevu 1 za  CIP (8-14.30) zajedno sa predstavnikom Književnog kluba koji ima ovlašćenje ili bez njega. Početkom godine plaćalo se 1000 din za ISBN broj plus pri predaji materijala 500 din za CIP. CIP se podiže sutradan do 14 -15h, vraća se materijal. CIP se unosi u knjigu i tada knjiga može na štampanje, koje je zakazano za 15.11.2011. Čini mi se da je stepskivuk dobrovoljac za dve šetnje do Skerlićeve 1 kod Narodne biblioteke, ili se varam?
Administrator bloga se saglasio da se naziv domena koristi u imenu knjige, želi da pomogne koliko može i da prisustvuje promociji, čime mislim da smo i pravne začkoljice završili.
Dok se knjiga štampa, vi pripremajte toalete. Promocija je zakazana za 12.12.2011.u 17h, rezervišite to vreme, a sve detalje ćete saznati u posebnom postu na vreme i još detaljnije mejlom. Tada ćemo podeliti zadatke, ko donosi piće (muškarci), a ko iće (dame), ko poziva medijsku podršku (marcotespi, dmc) i ko ide kojim redom u programu. Promociju vodi moja malenkost. Svako će biti prozvan i pročitati jedan svoj rad, osim ako ne delegira nekog da to uradi umesto njega. Sa promocije svi bi trebali da ponesu svoje knjige, sećanja na jedno lepo veče i na upoznavanje sa blogerima koje nisu znali uživo, na aplauze koje su dobili dok su čitali svoj rad i utisak da su deo istorije, objavljivanja prve blogerske knjige grupe autora. Evo, dobijate još jedan zadatak, prečešljajte malo net i vidite da li smo u tome u Srbiji prvi, kao što mislim da jesmo. Ako ima pitanja, tu sam.

[ Knjiga Blogograda ] 12 Septembar, 2011 17:51
Do sada smo u Blogogradu preduzimali nekoliko uspešnih akcija. Izvedena je prva blogerska predstava koja je pokupila 6 nagradu na TIN festu u Kruševcu. Blogeri su bili režiser i autor knjige po kojoj je urađen scenario. Uspeli smo da se ta predstava uspešno pokaže i Beogradu, o čemu je izveštavao RTS 1 u udarnim terminima. Štampano je već nekoliko blogerskih knjiga, koje su u celosti prvo objavljene na blog.rs, pa su onda ukoričene. Osam mladih pisaca blogera primljeno je u najaktivniji književni klub u Srbiji, petero od njih se ponosi  svojim radovima odštampanim u cenjenom zborniku kluba. Blogeri su imali promocije svojih knjiga u okrilju istog kluba.
Sada je sazrelo vreme da idemo dalje. Manifest akcije objavio je mandrak72, pogledajte post "Javni poziv - ideja" ako ste ga propustili. Zainteresovani blogeri su se javljali i ponudili konkretnu pomoć. Mislim da su neki od dobrih pisaca propustili tu objavu.
Šta sada trebamo uraditi? Ako nas ima dovoljno u akciji, ako ima 10-20 blogera zainteresovanih da svoje najbolje radove objave u zajedničkoj knjizi kojoj dajem radno ime “ Knjiga Blogograda“, možemo krenuti u realizaciju. Pravo ime knjige biće rezultat naših inspiracija, svako će dati svoj predlog pa ćemo izabrati najlepši. Imamo najboljeg grafičkog dizajnera u našim redovima. Lektor i recenzenti su tu, takođe i književni klub  čija  stručna komisija  može odabrati radove vredne objavljivanja. U knjizi bi svi imali podjednak prostor, o kojem ćemo se još dogovoriti. Tehničke detalje, kako bi to izgledalo i koliko bi koštalo svakog učesnika ovog projekta (ne mnogo, kad se podeli na ravne časti) očekujemo kad Šuky sve stavi na papir, podvuče crtu i sračuna. Treba nam glavni organizator koji će prikupljati radove i koordinirati akciju. Pretpostavljam da očekujete da to bude moja malenkost, ukoliko se neko drugi ne javi dobrovoljno da preuzme taj zadatak (na čemu bih mu bila zahvalna).
Pa, jesmo li u niskom startu? Krećemo li?

«Prethodni   1 2